среда, 23. април 2014.

Nove investicije Henkela

U poslednjih 14 godina nemacke kompanije investirale su u Srbiju milijardu i sedamsto hiljada evra i zaposlile 25.000 ljudi. Jedan od najboljih primera uspešne ekonomske saradnje dveju država predstavlja poslovanje Henkela koji u nove objekte i fabrike i dalje ulaže svoj kapital.

I ako su mnogi pre 12 godina sumnjali da ce privatizacijom nekadašnja "Merima" sa svojim proizvodima nestati sa tržišta, to se nije dogodilo. Sacuvani su lokalni brendovi, ali i  uvedene nove tehnologije.

Direktor globalnog planiranja i logistike kompanije "Henkel" Johan Sajf kaže da su i pocetku imali manjih problema, ali veoma brzo su ih prevazišli i da su zadovoljni rezultatima i poslovanjem. On dodaje da je tome doprinelo pozitivno okruženje od strane države i naravno veoma dobro obuceni i motivisani radnici.

"Mislim da smo veoma dobro investirali i pored globalne krize koju još uvek osecamo i pokušavamo da prevazidemo odredivanjem prave vrednosti odredenih valuta i troškova nastavljamo sa ulaganjem. Prednost vaše zemlje, pored strucnjaka, su pored ostalog i geografski položaj: odavde možemo da opslužujemo tržište Jugoistocne Evrope. Saradnja i pocetak pregovora sa Evropskom unijom otvaraju nove mogucnosti, ne samo za nas, vec i druge kompanije," kaže Sajf.

Investicije ove kompanije u Srbiji do sada vredne su 130 miliona evra. U Kruševcu se prozvode deterdženti, kucna hemija, a nedavno je otvoreno i centralno skladište za citav region.

"Naredni korak je 30 miliona evra u novu proizvodnju kucne hemije. Otvaranje fabrike ocekujemo krajem godine. To ce biti još jedan globalni projekat što znaci da da ce Kruševac biti centralna fabrika za proizvodnju i izvoz u 20 zemalja Evropske unije. To je još jedan znak naše posvecenosti Srbiji i Kruševcu", kaže predsednik kompanije "Henkel Srbija" Kristofer Til.

Znacajan doprinos proširenju kapaciteta i delatnosti Henkela u Kruševcu daje i lokalna samouprava ciji je prioritet stvaranje povoljnog poslovnog okruženja i privlacenje novih investitora što je preko potrebno gradu u kome je preko 16.000 ljudi bez posla

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |