петак, 25. април 2014.

NA UDARU: Švedski mediji ih prozvali jer negiraju genocid u Srebrenici

NA UDARU: Švedski mediji ih prozvali jer negiraju genocid u Srebrenici



Među osobama koje se nalaze na listi je i poznati voditelj Švedske državne televizije (SVT) Jovan Radomir, povezan sa grupom "Istina za sve"

STOKHOLM - Poznati švedski list "Expresen" je objavio tekst u kojoj su izneta imena poznatih osoba u toj zemlji koje negiraju da je u Srebrenici došlo do genocida.
Među osobama koje se nalaze na listi je i poznati voditelj Švedske državne televizije (SVT) Jovan Radomir, povezan sa grupom "Istina za sve", koja ga je nazvala njihovim velikim ambasadorom.
Ovaj poznati voditelj ranije se upuštao u polemiku sa švedskim političarem bosanskih korena Jasenkom Selimovićem. Radomir je za Selimovića rekao da uopšte nije ekspert po pitanju Srebrenice i da je "njegova verodostojnost ravna nuli" te da je Srebrenica laž zbog čega su ga oni koji negiraju da je bilo genocida nazvali svojim "velikim ambasadorom".
Podsetimo, srpska dijaspora u Švedskoj pokrenula je grupu ''Istina za sve'' na Fejsbuku. Grupa je pokrenuta 2011. godine nakon prikazivanja dokumentarnog filma "Srebrenica: Izdani grad".
Švedski list navodi da je sledeće ime na listi Drago Drangel, predsednik spomenute organizacije, koji je navode o genocidu u Srebrenici nazvao mitom.
Sledi Goran Popov, predsednik košarkaškog kluba "Beli orlovi", a na njegovom statusu na društvenoj mreži Fejsbuk piše da su u Potočarima sahranjene bošnjačke žrtve iz čitave BiH.
"Kako porodice mnogih žrtava zahtevaju sada da se ostaci njihovih najmilijih iskopaju iz Potočara i prenesu u rodna mesta? Vlada u Sarajevu je režiser srebreničkog mita", napisao je na svom profilu.
Među imenima se nalazi i Krister Kronlid, koji je bio član grupe "Istina za sve" i podržao je da se u Švedskoj emituje dokumentarac "Srebrenica: Izdani grad".

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |