петак, 25. април 2014.

RS ima pravo da se ugleda na Krim

RS ima pravo da se ugleda na Krim

Banjaluka -- Republika Srpska, ako budu nastavljeni pokušaji unitarizacije BiH, ima pravo da kao Krim organizuje referendum o nezavisnosti, smatra Konstantin Nikiforov.


Republika Srpska, u slučaju da budu nastavljeni pokušaji unitarizacije BiH, ima pravo da sledi primer Krima i organizuje referendum o nezavisnosti, smatra direktor Instituta za slovenske studije pri ruskoj Akademiji nauka i umetnosti Konstantin Nikiforov.
Nikiforov je rekao da je federalizacija, prema modelu koji zagovaraju proruski regioni na jugoistoku Ukrajine, jedino dugoročno rešenje za opstanak BiH. 

On je za "Pres Republika Srpska" izjavio da proces prekrajanja granica na Balkanu nije završen, jer nisu rešena nacionalna pitanja naroda koji tu žive. 

"Moguće je da će se BiH raspasti. To je neobična država u kojoj je sve konfuzno. U BiH imate ekstremno radikalne snage, ali i proevropske idealiste", kaže Nikiforov. 

Što se tiče šansi za opstanak, istakao je da one postoje, ali jedino u slučaju da se zemlja potpuno preuredi. 

"BiH bi mogla da opstane u slučaju da se preuredi u labavu federaciju ili konfederaciju. Ako se nastave pritisci ka njenoj unitarizaciji, onda se sigurno bližite raspadu", objasnio je. 

Nikiforov je ocenio da Srpska i Rusija održavaju prijateljske odnose i da je veoma važno to što su medjusobni ekonomski odnosi vrlo dobri. 

Prema njegovim rečima, važno je i to što je "predsednik Republike Srpske svestan da dobrog saveznika i prijatelja može da ima u Rusiji".

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |