четвртак, 24. април 2014.

Prag - Salcburg - Pančevo

Prag - Salcburg - Pančevo
Stihove iz knjiga "Žar" i "Naiskap", Jelena Ciric je Pancevcima citala uz pratnju ansambla "Danica" iz Salcburga.

U Pancevu je književno vece održala Jelena Ciric koja poslednjih dvanaest godina živi u Pragu. Stihove iz svoje dve knjige, "Žar" i "Naiskap", citala je uz muziku ansambla "Danica".
Aleksandra Mihajlovic i Jelena Ciric
Njena poezija je svojevrstan lirski dnevnik, napisan na moderan i lep nacin, rekla je Aleksandra Mihajlovic, profesorka književnosti:

"Neverovatno je sa kakvom lakocom pesnikinja piše o ženi koja voli muškarca, na koji nacin nam je docarala da ga voli svom dušom, sa svim carima koje nosi takva ljubav."

Jelena svojim pesmama zavodi citaoce i hrabro iznosi najintimnija osecanja. Gordana Vlajic, iz pancevacke Umetnicka grupe "Arte", kaže da joj je na tome zahvalna, jer ljudi danas ceznu za lepom recju, što se vidi i po prodaji knjiga poezije, i po brojnoj publici koja je došla na ovo književno vece.

Jelena Ciric kaže da lako dopire do citalaca, jer piše iz duše i zato što im kroz erotsku poeziju opisuje sve vrline jednog muškarca i žene, njihove cesto sputane prohteve, zajednicki istancan ukus i prefinjene manire:

"Svoje knjige uvek preporucujem gospodi da ih poklone svojim damama, jer sigurno nece pogrešiti. Pišem u prvom licu jednine i obracam se muškarcu zavodnicki, sa željom da uticem na još snažniju ljubav izmedu žena i džentlmena."

Na književnoj veceri predstavio se i ansambl "Danica" iz Salcburga koji, svirajuci starogradske sprske pesme, uspešno nastupa u Austriji, Švajcarskoj i Nemackoj. Zoran Šijakovic, predsednik Udruženja "Danica", otkrio nam je i poseban povod da poseti Pancevo:

"Spremam pozorišni komad o Ðordu Vajfertu i bavim se njegovim životom vec više od godinu dana. Saznao sam mnogo toga i još sam u fazi istraživanja. Zato sam i morao da dodem u Pancevo, jer je Ðorde ovde ostavio dubok trag."

Jelena Ciric kaže da ce u svojim pesmama i dalje hrabro istraživati ljudska osecanja i da ce njeni stihovi i dalje biti ispunjeni žudnjom za nesputanim životom.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |