уторак, 29. април 2014.

Proizvođači duvana izgubili spor sa "Filip Morisom"

Proizvodaci duvana koji su pre 14 godina potpisali ugovore o saradnji sa niškom Fabrikom duvana, protesnim okupljanjem u Nišu izrazili su nezadovljstvo zbog odluke Apelacionog suda u tom gradu, da kompaniji "Filip Moris", koja je kupila duvansku industriju, pojedini proizvodaci isplate milionsku odštetu za dobijenu opremu.


Podsecamo da je oko 500 proizvodaca tužilo nekadašnju Duvansku zbog, kako navode, lošeg semena duvana, a potom su usledile i kontratužbe novog vlasnika, americke kompanije Filip Moris.


Posle decenije provedene na sudu, Zoran Markovic iz Batušinca, po presudi Apelacionog suda Kompaniji "Filip Moris" morace da plati cetiri miliona dinara odštete, zbog mehanizacije  koju je dobio, a koju nije isplatio u sirovom duvanu. Zbog desetogodišnjeg ugovora sa nekadašnjem duvanskom, kuca i plac su mu, kao tvrdi pod hipotekom, a ima i dva žiranta.


Zbog lošeg semena, ocekivani rod krupnolisne virdžinije je propao, pa oprema, tvrde proizvodaci od 2005. godine i nije korišcena.


Da je seme imalo virozu, potvrdili su strucnjaci, a zbog ugovora, vecina njiva na kojima se nekada proizvodio duvan ostala je neobradena. Sezonski radnici su ostali bez posla, a proizvodaci bez planirane zarade.


Zbog višegodišnjeg sudskog spora, pojedini ugovori sa proizvodacima duvana, kako Sud navodi, istekli su pre dve godine, iako proizvodaci podsecaju da ih je Kompanija jednostrano raskinula pre devet godina.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |