петак, 25. април 2014.

Ovo su ministri u novoj Vladi Srbije

Ovo su ministri u novoj Vladi Srbije

Mandatar Aleksandar Vučić u petak u Novom Sadu predstavlja sastav ministarskog kabineta. Još je nepoznanica koji resor će da vode Mihajlovićeva i Antić


Tim kadrovskim rešenjem otklonjena je još jedna dilema o sastavu budućeg kabineta u Nemanjinoj 11, a mandatar Aleksandar Vučić predstaviće u petak ceo ministarski tim na Glavnom odboru SNS u Novom Sadu.
Prema našim informacijama, još nije definitivno prelomljeno ko će da vodi rudarstvo i energetiku, infrastrukturu i saobraćaj, a kandidati za te resore su Zorana Mihajlović (SNS) i Aleksandar Antić (SPS). Upražnjena je još i odbrana jer, po svemu sudeći, na njenom čelu više neće biti Nebojša Rodić...
Izvesno je da će SNS imati svojih pet članova u Vladi. Uz premijera Vučića i Mihajlovićevu, u Nemanjinoj će biti i Nebojša Stefanović (policija) Nikola Selaković (pravda), Vanja Udovičić (sport i omladina)
Sa naprednjačke liste u Vladi će biti i Rasim Ljajić (potpredsednik i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija) i Aleksandar Vulin (rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja).
Socijalisti su „izboksovali“ dva portfelja. Lider Ivica Dačić pretenduje na ministarstvo spoljnih poslova, ali nije potvrđeno da li će dobiti i potpredsedničku titulu.
Glavne ekonomske portfelje vode eksperti. Lazaru Krstiću, koji ostaje na čelu finansija, pridružiće se i vašingtonski profesor ekonomije Dušan Vujović, koji će preuzeti privredu.
Srpskim zdravstvom u narednom mandatu upravljaće Zlatibor Lončar, direktor Urgentnog centra, dok će Kori Udovički šefovati državnom upravom i lokalnom samoupravom.
Poljoprivredom i ekologijom najverovatnije će se baviti Dragan Glamočić, a ni Ivan Tasovac se neće seliti iz Ministarstva za kulturu i informisanje.
Posle današnje sednice Glavnog odbora naprednjaka, Vučić će imati rešene sve kadrovske nedoumice i biće potpuno spreman da u nedelju pre podne u Narodnoj skupštini iznese ekspoze i predstavi tim.
Prema našim informacijama, budući premijer namerava da detaljno analizira programska načela kao i precizne rokove u kojima bi trebalo da se ispune ciljevi.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |