понедељак, 20. мај 2013.

Šarović: Nema deblokade "Elektroprenosa BiH"

20. 05. 2013 SRNAMinistar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarovic izjavio je danas da nema napretka u nastojanjima da se odblokira rad preduzeca "Elektroprenos BiH"."Za probleme koji se odnose na deblokadu `Elektroprenosa` nije nadležno Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, koje je završilo ono što je bilo u njegovoj nadležnosti", rekao je Šarovic na konferenciji za novinare u Sarajevu.
On je napomenuo da je Ministarstvo uradilo svoj zadatak, odnosno donelo izmene i dopune zakona u skladu sa dogovorom iz Brisela postignutim sa direktorom Generalnog direktorata EU za proširenje Stefanom Saninom u novembru 2012. godine.
"Cekamo na implementaciju prvog dela dogovora iz Brisela koju bi trebalo da obave Republika Srpska i Federacija BiH koji su i vlasnici `Elektroprenosa`", rekao je Šarovic.
On je dodao da Skupština akcionara "Elektroprenosa BiH", koju cine premijeri Republike Srpske Željka Cvijanovic i Federacije BiH Nermin Nikšic, treba da reši pitanja koja su definisana kao prioriteti.
Akcionari "Elektroprenosa BiH" imali su obavezu da organizuju Skupštinu i usvoje potrebne finansijske i investicione planove, kao i da pokrenu proceduru izbora upravljackih struktura ove kompanije.
Tokom sastanka u novembru prošle godine u Briselu zakljuceno je da se podela akumulirane dobiti i novca sa racuna "Elektroprenosa BiH" može desiti samo onda kada se usvoje konsolidovani finansijski planovi i planovi investiranja, kao i kada dode do izmena i dopuna zakona o ovoj kompaniji.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |