петак, 24. мај 2013.

Milanović priznao odgovornost za loše rezultate SDP-a

20. 05. 2013 TanjugNakon što je predsednik opozicionog HDZ-a Tomislav Karamarko objavio pobedu na jucerasnjim lokalnim izborima, šef vladajuce Socijaldemokratske partije i premijer Zoran Milanovic danas je priznao odgovornost za poraze stranke u pojedinim sredinama."U pojedinim gradovima SDP je i dalje vodeca stranka, ali nekim rezultatima
ne mogu biti zadovoljan, pre svega u Zagrebu", izjavio je Milanovic na konferenciji za medije u sedištu svoje stranke.
On je izrazio podršku kandidatu SDP-a Rajku Ostojicu koji ide u drugi krug za zagrebackog gradonacelnika, a za aktualnim gradonacelnikom Milanom Bandicem zaostaje dvadesetak odsto glasova.
"Situacija je na lokalnom nivou manje-više ista, iako su u nekim sredinama
gradani birali najgore od najgoreg", rekao je Milanovic i naglasio da je za sve kriv
on, a odgovoran s drugima.
On je još rekao da se nije skrivao iza evropskih izbora, "kao predsednik jedne druge stranke koji se nije ni pojavljivao u kampanji".
"Naši kandidati nisu farbali tunele, a ja nisam rezao vrpce", rekao je, aludirajuci na afere u koje su umešani HDZ-ovi zvanicnici.
"Ocekivanja SDP-a u Zagrebu su bila veca, ali grad vodi klijentelisticka ekipa ni približno na evropski nacin ", rekao je Milanovic, dodavši da zna zašto je Milan Bandic izbacen iz SDP-a.
U komentaru na rezultate izbora po kojima u Splitu u drugi krug idu kandidati SDP-a i HDZ-a, rekao je da ce gradani tog grada u zdravoj utakmici izabrati ko ce da ih vodi.
Kada je rec o Isti, SDP je postigao cetiri puta boljirezultat nego na prošlim lokalnim izborima 2009. godine, rekao je premijer.
Mediji su preneli izjave šefice Hrvatske narodne stranke, vicepremijerke i šefice diplomatije Vesne Pusic da se njena stranka profilisala kao treca u Hrvatskoj, Bandica da ce pobedu proširiti van Zagreba i Karamarka da ce za nekoliko meseci tražiti prevremene izbore.
Izvestili su i da je kandidat laburista Branko Vukšic koji je propao kao kandidat za gradonacelnika u Zagrebu dao ostavku na mesto šefa gradske organizacije te stranke.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |