понедељак, 20. мај 2013.

Tesla u prirodnoj veličini u SAD

20. 05. 2013 MondoU srcu Silikonske doline u Kaliforniji krajem ove godine planira se postavljanje statue Nikole Tesle u prirodnoj velicini, a zanimljivo je da ce u sklopu nje postojati i besplatan Wi-Fi internet. Model Teslinog kipa je napravljen a krajem godine ce biti izliven i postavljen .
Na sajtu "Kickstarter.com" se navodi da svako može finasijski pomoci ovaj projekat , a zamenu ce dobiti zahvalnicu .
Takode, istice se da sponzori mogu pratiti sve faze ovog projekta , kao i da je to moguce na Twitter nalogu @teslastatue.
Ova statua imace simbolicno zancenje, jer kako navode tvorci projekta, u Silikonskoj dolini nema coveka koji nije suocen sa izborom - kreativnost ili novac, a Tesla kao jedan od najpoznatijih pronalazaca u istoriji je najbolji primer šta izabrati.
Statua ce kao olicenje Teslinog verovanja u moc kreativnog duha biti podsticaj i za mnoge preduzetnikekoji žive tu, ali I one koji samo dodu u posetu.
Na ideju o gradnji ove statue je došao Dorijan porter koji je se godinama bavio prodajom softvera, a pre cetiri godine je saznao mnogo toga o Tesli i bio je fasciniran neverovatnim Teslinim vizijama. On je ubrzo ideju izložio Haroldu Hohbacu, elektro inženjeru i vlasniku poslovne zgrade u kojoj je radio, a vrlo brzo je u pricu ušao i lokalni umetnik Teri Gajer.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |