петак, 5. април 2013.

"Nećemo pod okriljem Prištine"

24. 02. 2013. 10:15h | Srna, Dnevnik| foto: Medija centar Beograd
Funkcioner Demokratske stranke Srbije sa Kosova i Metohije Marko Jakšić izjavio je da nije prihvatljivo da srpska zajednica opština na Kosovu i Metohiji bude pod okriljem samoproglašene kosovske države. Nećemo da nam komanduje samoproklovana država Kosovo: Marko Jakšić
"Tako nešto nije i nikad neće biti prihvatljivo da srpska zajednica opština bude pod okriljem nezavisne države Kosovo. Ako pak neko u Beogradu želi da pravi separatne dogovore sa Prištinoim, onda mora da promeni ustavno-pravni poredak države Srbije i otpiše pokrajinu Kosovo i Metohiju", rekao je Jakšić za novosadski Dnevnik.
On je objasnio da na severu Kosova i Metohije deluju institucije države Srbije, i to u skladu s njenim zakonima i Ustavom.
"U tom smislu, kakvi god budu bili aranžmani predsjednika Vlade Srbije Ivice Dačića i predsjednika Vlade samoproglašenog Kosova Hašima Tačija, Beograda i Prištine, mi ćemo se ovde truditi da odbranimo te institucije čuvajući na taj način i Ustav Republike Srbije", konstatovao je Jakšić.
Tokom poslednjeg sastanka Dačića i Tačija u Briselu uz posredovanje visokog predstavnika EU Ketrin Ešton razgovarano je o formiranju zajednice srpskih opština na severu Kosova i Metohije, odnosno povezivanju srpskih samouprava južno od Ibra.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |