четвртак, 23. мај 2013.

Sahrana Maria Babića na Novom groblju u Banjaluci

Banjaluka 20. 05. 2013 Press RS OnlineIn memoriam - Poslednji oproštaj od prijatelja i urednika Pressa RSUrednik u Pressu RS Mario Babic koji je preminuo u subotu uvece na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu u 42. godini posle kratke i teške bolesti, bice sahranjen u utorak, 21.05. u 14 casova na Novom groblju u Banjaluci. Komemoracija povodom iznenadne smrti i preranog odlaska našeg dragog prijatelja, kolege i urednika bice održana istog dana u 11 casova u Narodnom pozorištu RS.Tužna vest o Mariovoj preranoj smrti i prerani odlazak našeg dragog prijatelja, kolege i urednika, ostavili su neizbrisivu prazninu i tugu. Porodica je ostala bez uzornog oca i sina, a mi, koji smo imali cast i privilegiju da radimo zajedno sa Mariom, bez neponovljive ljudske velicine, vrhunskog urednika i profesionalca koji je život posvetio svojoj profesiji.
Mario Babic je roden 20. aprila 1971. godine u Banjaluci, a do izbijanja gradanskog rata u BiH živeo je u Kljucu. Posle odsluženja redovnog vojnog roka u bivšoj JNA u koju je otišao kao poslednja predratna generacija regruta, odmah je pristupio Vojsci Republike Srpske i kao pripadnik Kljucke brigade, pune cetiri godine proveo je na brojnim ratištima sve do potpisivanja Dejtonskog sporazuma.
Naš Mario je neverovatan talenat za novinarstvo pokazao 1998. godine kada je postao spoljni saradnik u "Nezavisnim novinama", gde je veoma brzo, zahvaljujuci britkom peru i izuzetnim tekstovima, postao urednik crne hronike. Posle nekoliko godina uspešnog rada u "Nezavisnim novinama", Mario Babic se otisnuo put Sjedinjenih Americkih Država, gde je živeo i radio pet godina. Posle povratka iz pecalbe 2010. godine, postao je urednik u Pressu RS, dajuci nemerljiv doprinos meteorskom uspehu našeg lista i njegovom pozicioniranju na mesto najtiražnijeg dnevnog lista u RS.
Posle iznenadne smrti glavnog i odgovornog urednika našeg lista Gorana Mihajlovica koji je preminuo 30. aprila takode posle kratke i teške bolesti, prerani odlazak još jednog omiljenog clana našeg kolektiva Marija Babica bio je pravi šok za sve zaposlene u Pressu RS. Našim prerano preminulim kolegama još jednom iskazujemo vecnu i neizmernu zahvalnost za sve što su ucinili za nas. Neka im je vecna slava i hvala!

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |