петак, 24. мај 2013.

Kerum izgubio u Splitu, Bandić i Ostojić u trci za Zagreb


Tanjug
Na lokalnim izborima u Hrvatskoj glasalo je 46,13 odsto od 3,75 miliona gradana, a kako u Državnu izbornu komisiju stižu rezultati, sve je izvesnije da ce se gradonacelnici u dobrom delu velikih gradova birati u drugom izbornom krugu.
Prema prvim neslužbenim rezultatima, Zagrepcani su najviše glasova dali aktualnom gradonacelniku Milanu Bandicu, Osjecani aktuelnom gradonacelniku Krešimiru Bubalu, a Rijecani Vojku Obersnelu.
Za razliku od njih, gradani Splita odlucili su da im je dosta Keruma, jer dva vodeca mesta imaju kandidati SDP-a Ivo Baldasar i kandidat HDZ-a Vjekoslav Ivaniševic.

Bandic, koji je osvojio 45,6 odsto glasova 2. juna suprotstavice se kandidat SDP-a Rajko Ostojic, koji je osvojio 24,4 odsto. Nakon govora i stava da je pobedio a da nije vredao kandidate, Bandic je izjavio da ide u Mostar gde mu je majka na samrti.

Bubalu ce se suprotstaviti kandidat koalicije na celu s SDP-om Ivica Vrkic.

U Rijeci po novim podacima nece biti drugog kruga jer je kandidat SDP-ove koalicije, dosadašnji rijecki gradonacelnik Vojko Obresnel, osvojio 50,55 odsto, a HDZ-ov protivkandidat Hrvoje Buric 16,02 odsto glasova.

Drugog kruga možda nece biti u Zadru gde je HDZ-ovac Božidar Kalmeta prema podacima s trecina birackih mesta osvojio više od 52 odsto glasova biraca, dok je kandidat SDP-ove koalicije Ivo Bilic imao 30,76 odsto.

Što se tice izbora za skupštine i veca gradova, SDP s koalicionim partnerima je najviše glasova osvojio u Zagrebu, Rijeci i Splitu, ako i u drugim manjim gradovima.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |