уторак, 21. мај 2013.

Umro je naš Mario Babić

19. 05. 2013 Press RSPress RS ostao bez još jednog sjajnog coveka i urednikaPosle kratke i teške bolesti u Beogradu je sinoc na Vojnomedicinskoj akademiji u 42. godini života preminuo urednik Pressa RS Mario Babic. Iznenadni i prerani odlazak našeg dragog prijatelja, kolege i urednika, ostavio je neizbrisivu prazninu i tugu.Porodica je ostala bez uzornog oca i sina, a mi, koji smo imali cast i privilegiju da radimo zajedno sa Mariom, neponovljive ljudske velicine, vrhunskog urednika i profesionalca koji je život posvetio svojoj profesiji.
Mario Babic roden je 20. aprila 1971. godine u Banjaluci. Sve do izbijanja gradanskog rata u BiH živeo je u Kljucu, a nakon odsluženja redovnog vojnog roka u tadašnjoj JNA, u koju je otišao kao poslednja predratna generacija regruta, odmah je pristupio Vojsci Republike Srpske u kojoj je, kao pripadnik Kljucke brigade, proveo cetiri godine na brojnim ratištima sve do potpisivanja Dejtonskog sporazuma.
Posedujuci neverovatan talenat za novinarstvo Babic je 1998. godine prvo postao spoljnim saradnikom u "Nezavisnim novinama", gde je, ubrzo, zahvaljujuci britkom peru i izuzetnim tekstovima, prvo postao novinarom gradske rubrike, a zatim i urednikom crne hronike.
Redakcija Pressa RS u poslednjih dvadeset dana doživela je dva teška udarca. Prvo je, nakon kratke i teške bolesti, 30. aprila preminuo glavni i odgovorni urednik našeg lista Goran Mihajlovic, a zatim nas je sve šokirao prerani odlazak još jednog omiljenog clana našeg kolektiva Maria Babica.
Istrajni u nameri da nastavimo tamo gde su oni stali i Press RS ucinimo još kvalitetnijim i tiražnijim dnevnim listom, koji vec punih šest godina obara sve rekorde citanosti u Republici Srpskoj, našim prerano preminulim kolegama još jednom iskazujemo neizmernu zahvalnost za sve što su ucinili za nas. Neka vam je vecna slava i hvala!Posle više nego uspešnog rada u "Nezavisnim novinama" Mario Babic se otisnuo put Sjedinjenih Americkih Država gde je živeo i radio pet godina. Posle povratka iz pecalbe 2010. godine postao je urednik u najtiražnijem dnevnom listu u Republici Srpskoj, Pressu RS.
Komentarišuci prerani odlazak našeg "Mariofila", kako smo ga mi Pressovci od milošte zvali, Goran Rosic, direktor NPC Internešenala, izdavaca dnevnog lista Press RS, rekao je da ce Mario Babic pre svega ostati upamcen kao sjajan covek i jedan od najodgovornijih urednika s kojima je imao priliku da saraduje.
- Mario je svoj posao uvek radio na nacin da ga dovede do perfekcije. Ponosan sam i zbog toga što sam imao cast da ga ucim prvim urednickim koracima. Bio je jedan od najboljih urednika u Republici Srpskoj kada su u pitanju štampani mediji. Odgovornost prema poslu, kakvu je imao Mario, imao je malo ko drugi. Naš Mariofil, kako smo ga od milja zvali, ostace zauvek upamcen u našim srcima po svemu lepom što je nosio sa sobom - istakao je Rosic.
Bivši glavni i odgovorni urednik "Nezavisnih novina" Radmilo Šipovac, koji je imao priliku da sa Babicem tesno saraduje u danima kada su zajedno radili u ovom dnevnom listu, kaže da je njegovom preranom smrcu novinarstvo u RS izgubilo jednog od najprefinjenijih i najpismenijih urednika.
- Od prvog dana kada je Mario Babic poceo da radi u "Nezavisnim" kao spoljni saradnik, videlo se da je rec o sjajnom coveku i novinaru. Njegova iznenadna smrt duboko me je potresla. Izgubili smo jednog fantasticnog novinara i još boljeg coveka - rekao je vidno potreseni Šipovac.
Iza Maria Babica ostao je devetogodišnji sin Andrej. Datum i mesto sahrane našeg dragog prijatelja Maria Babica bice naknadno saopšteni.
Ekipa Pressa RS

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |