недеља, 9. јун 2013.

U Srbiji najviši vodostaj Dunava 12. juna


Najviši vodostaj Dunava u Srbiji se ocekuje 12. juna i on ce trajati nekoliko dana, izjavio je zamenik nacelnika Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Ðorde Babic.
Vodostaj Dunava u blizini Novog Sada je u porastu
Babic je agenciji Beta rekao da ce danas biti održana sednica Republickog štaba za vanredne situacije posvecena odbrani od poplava na kojoj ce nadležne službe izneti najnovije podatke o vodostaju Dunava.

"Štabovi u jedinicama lokalne samouprave su održali svoje sednice i njihovi timovi su vec na terenu", rekao je Babic i dodao da prema do sada poznatim podacima o kretanju vodostaja Dunava u Srbiji ne bi trebalo da bude ugroženih.

Babic je rekao da ce sutra na sednici Republickog štaba za vanredne situacije podatke o vodostaju Dunava izneti Republicka direkcija za vode i Republicki hidrometeorološki zavod.
Visoki vodostaji reka zabeleženi su proteklih dana u Nemackoj, Madarskoj, Slovackoj i Ceškoj, a u Austriji je ogroman broj ljudi ucestvovao u akciji otklananja blata, pošto je smanjen vodostaj Dunava koji je prethodno dostigao veoma visok nivo.
U Madarskoj je evakuisano oko 2.000 stanovnika grada Gjorujfalu, severozapdnpo od Budimpešte, zbog strahovanja da nasipi nece moci da izdrže pritisak nadolazeceg Dunava.


0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |