понедељак, 10. јун 2013.

Skupština Kosova ne može da menja Sporazum

08. 06. 2013. 17:33h | Beta| foto: Arhiva
Skupština Kosova ne može ništa da menja u tekstu sporazuma Kosova i Srbije koji su premijeri dve zemlje parafirali 19. aprila, a ni u planu za njegovu primenu, piše prištinski dnevnik Koha ditore.
Dogovor Ivice Dacica i Hašima Tacija u Briselu uz posredovanje Ketrin Ešton
"Na ovaj nacin predlog zakona o ratifikaciji sporazuma bice razmatran na sednicama nadležnih komisija da bi zatim bio razmatran i usvojen na sednici Skupštne Kosova", piše dnevnik.

Potpredsednik Skupštine iz redova Demokratske partije Kosova Džavit Haljiti rekao je da predlog zakona može biti razmatran na sednici Komisije i Skupštine Kosova, ali da nema smisla bilo šta menjati u njemu.
"Ako su sporazum potpisala dvojica premijera, uz posredstvo Ketrin Ešton, nema smisla bilo šta menjati, jer ako se promeni samo jedna recenica, prema mom mišljenju, pregovore treba poceti iz pocetka", kazao je Haljiti.
Šef poslanicke gupe Alijanse za buducnost Kosova Ardian Ðini rekao je da parlamentarna komisija ima pravo da menja predloge zakona, ali da u ovakvim procesima treba pokazati veliku odgovornost.
"Ponekad se stvara pogrešno uverenje da se medunarodni sporazumi mogu menjati na komisijama. Mi cemo videti. Svakako, to je zakonsko i ustavno pravo komisije, ali treba da pokažemo odgovornost jer su to procesi daleko veci nego što možda izgledaju", rekao je Ðini.
Vlada Kosova je Skupštini dostavila predlog zakona o ratifikaciji sporazuma izmedu Kosova i Srbije i on ce tokom ove nedelje biti razmatrana u nadležnim skupštinskim komisijama da bi zatim bio stavljen na dnevni red jedne od narednih sednica Skupštine Kosova.



0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |