понедељак, 10. јун 2013.

Čeku: Nema upotrebe sile na severu Kosova

08. 06. 2013. 17:11h | RTS| foto: Beta
Kosovski ministar bezbednosti Agim Ceku rekao je da kontrolisanje severa Kosova na silu nije i nikada nece biti opcija.
Ne tražimo od Beograda priznanje nezavisnosti, ali tražimo saradnju: Agim Ceku
"Ne tražimo od zvanicnika Srbije da priznaju Kosovo. Ne trebate nas priznavati, ali dajte da saradujemo'', rekao je Ceku u na panelu "Novi momenti u odnosima Srbije i Kosova" koji se održava u Budvi u okviru medunarodnog foruma o bezbednosti.

Ceku tvrdi da je Srbija sporazumom iz Brisela ''kosovskim Srbima porucila da izlazi iz Kosova, ali se potrudila i za njihov boljitak".
Prema oceni Cekua, briselski sporazum Beograda i Prištine je istorijski za Kosovo, ali i za celi region, a suština se ogleda u shvatanju da su i jedna i druga strana napravile ''velike iskorake na putu ka clanstvu u EU i na putu udaljavanja od prošlosti''.

Ceku je, kako prenose podgoricki mediji, rekao da je zadovoljan zbog posvecenosti Beograda i Prištine da saraduju. Istakao je da je normalnizacija odnosa ''dobar znak'' i da se tome raduje.
"Izmedu Beograda i Prištine postoje politicki problemi, ali je važan dijalog predstavnika dve strane", rekao je Ceku.
Odgovarajuci na pitanje o dozvoljavanju Srbije da Kosovo ucestvuje na regionalnim konferencijama, Ceku je naveo da Priština, o tome ništa ne pita Beograd.
Na pitanje kada ce Crna Gora i Kosovo razmeniti ambasadore, Ceku je rekao da je to pitanje dana, isticuci da sa Podgoricom imaju jako bliske i prijateljske odnose.



0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |