понедељак, 1. април 2013.

Koha ditore: Pripadnici MUP-a Srbije prelaze u kosovsku policiju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije koji deluju na severu Kosova, a koji su građani Kosova, prema dogovoru iz Brisela, postaće deo Policije Kosova, piše danas prištinski list Koha ditore. Da li će i Srbi pripadnici MUP-a Srbije da budu deo kosovske policije
Pozivajući se na neimenovane izvore, dnevnik piše da na severu Kosova deluje oko 500 pripadnika MUP-a Srbije, koji su naoružani i zvanično u službi u Kraljevu.
Izvori dnevnika uključeni u proces dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije kazali su da je postignuta saglasnost dve strane da se jedan deo ilegalnih struktura transformiše u zvanične organe reda.
"Na severu se nalazi bezbednosna struktura koja je dobro organizovana i koja se po hijerarhiji kontroliše iz Beograda. Srbija je prihvatila da se odrekne te organizacije i očekujemo da se na sledećem sastanku (dvojice premijera) iznađe rešenje za njihovo uključenje u komandni lanac Policije Kosova", rekao je izvor dnenvika.
Na Kosovu su dve bezbednosne strukture koje mogu da se tranformišu -pripadnici MUP-a i pripadnici Civilne zaštite koji su deo Ministarstva odbrane Srbije, piše Koha ditore.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |