уторак, 2. април 2013.

Čeda nasledio imanja oko Bosanske Dubice


 Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović nasledio je u Bosni i Hercegovini staru trošnu kuću i zabačeni šumarak u selu Gunjevci kod Bosanske Dubice, saznaje "Dnevni avaz". Čedi ostala imanja od sve rodbine
Jovanović je nedavno prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije da je postao vlasnik nekretnina i imovine u BiH koje je nasledio od svoje majke Mileve. Čedina nova imovina su kuće od 300 i 120 kvadrata i stan od 85 kvadrata. Uz to i oko osam hektara zemlje. Reporteri "Dnevnog avaza" pronašli su Jovanovićevo imanje u selu Gunjevci, rodnom selu njegove majke.
U Gunjevce vodi asfaltni put, ali se do Jovanovićeve "nekretnine" - potpuno oronule kuće u kojoj je njegova majka odrasla, mora peške. Do ruševine koju su zatrpali nanosi snega novinare je odveo Milevin prvi komšija Mladen Blanuša (81).
Kaže da se Čedine majke dobro seća.

"Bila je tu jesenas. Došla je zbog šume koju su ljudi dobro 'proredili'. Sasekli sve što je valjalo, pa je ostao samo neki krš. Došla je i policija i odavde nije odlazila punih osam dana. Kažu mi, sve je na sudu u Banjaluci", priča Blanuša.
Prema Blanušinoj priči, Jovanovići imaju još jednu kuću u selu Lipova Greda kod Bosanske Dubice. Gradio ju je Mirko Mršić, Čedomirov ujak koji je umro prošle godine. U Lipovoj Gredi je i mali stan koji je nekad davno, "dok je radila u državnom dobru", dobila Milevina sestra Jela. Posle Jeline smrti stan je pripao Milevi.

Dragica Maturuga, meštanka Gunjevaca, kaže da je reč o malom stanu "pravljenom za radnike" koji se nalazi u omanjoj montažnoj zgradi i kući koju je Mršić gradio osamdesetih godina prošlog veka.
Dalji Jovanovićevi rođaci, koji danas žive u Bosanskoj Dubici, nisu želeli da komentarišu šta je još u selima kod Bosanske Dubice nasledio lider LDP-a, a još manje koliko to njegovo nasledstvo vredi.
U Gunjevcima je, prema tvrdnji Blanuše, svojevremeno bio i Čedomir Jovanović. Blanuša priča da nije došao sam. "Bio je sa suprugom. Vodio je da joj pokaže šta ima. Ona tu nikad nije bila. Pratila su ga i čuvala čak četvorica", ispričao je Blanuša.





0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |