среда, 3. април 2013.

Tači se mršti na Brisel

 Evropska unija vodi nepravednu politiku prema Kosovu. Kao odgovor na odnos EU prema Kosovu, ostaje samo mogućnost nacionalnog ujedinjenja Albanaca, rekao je premijer samoproklamovanog Kosova Hašim Tači na sednici kosovske skupštine. Evropska unija vodi nepravednu politiku prema Kosovu (misli na viznu liberalizaciju): Tači
"Ako Brisel nastavi ovako da se ponaša za liberalizaciju viznog režima onda Albancima ne ostaje mnogo manevarskog prostora. U tom slučaju mogu da uđu u EU kao jedna jedinstvena država", rekao je Tači.
Poslanici opozicije kritikovali su vladu tokom rasprave u Skupštini da je najodgovornija za nedobijanje liberalizacije viznog režima sa EU.
Tači je u pokušaju odbacivanja odgovornosti sa vlade rekao da postoji mnogo birokrata u Briselu, koji tretiraju Kosovo sa nostalgijom bivše Jugoslavije i da problem po njegovom mišljenju ne leži u Prištini, već u nejedinstvu zemalja EU.
Tači je rekao da je Kosovo ispunilo sve kriterijume koji su traženi, dodajući da će vlada nove uslove Evropske komisije ispuniti veoma brzo.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |